een circulaire innovatie van:

CSU Van Kaathoven
Veelgestelde vragen over
Darin
1
2
Eenvoudig afval scheiden op je werkplek. Van Kaathoven
Welke afvalstromen zijn er?

U heeft bij het Dar!n systeem de keuze uit zes verschillende inzamelmodules, elk voorzien van een eigen kleurcode en logo. De heldere pictogrammen zorgen ervoor dat uw gebouwgebruikers weten welk afval in welke module mag. De modules zijn:

  • Kunststof
  • Restafval
  • GFT
  • Papier & Karton
  • Bekers
  • Vertrouwelijk papier
Wat zijn de afmetingen?

De Dar!n modules zijn beschikbaar in 2 maten:

  • 50 Liter (60 x 25 x 35cm)
  • 70 Liter (90 x 25 x 35cm)
Wat moet ik regelen met mijn afvalverwerker?

Uw afvalverwerker kan containers leveren voor restafval, papier, GFT en kunststof. Sommige inzamelaar kiezen ervoor om kunststof en/of bekers samen met papier in te zamelen. Dit kunt u met uw afvalverwerker bespreken. Uiteraard kunnen wij u helpen met een advies.

Zijn de afvalzakken ook milieuvriendelijk?

Bij de aankoop van een  Dar!n module leveren wij standaard een rol afvalzakken. Deze afvalzakken zijn gemaakt uit gerecyclede materialen en zijn ook weer afbreekbaar voor GFT.  Wij adviseren om deze afvalzakken te gebruiken.

Kan er advies gegeven worden over de hoeveelheid modules die benodigd zijn in het pand?

De contactpersonen van CSU of van Kaathoven kunnen tijdens een bezoek een inventarisatie maken van het aantal inzamelpunten, de juiste positionering hiervan en de soorten afvalfracties per locatie/afdeling.

Hoe zorg ik dat de gebruikers bewust worden over afvalscheiding?

Wij zijn ons ervan bewust dat het nieuwe afvalconcept Dar!n voornamelijk voor uw gebouwgebruikers een grote verandering kan zijn. Bijvoorbeeld wanneer zij eerst beschikten over een eigen afvalbak bij hun werkplek en in de nieuwe situatie het afval centraal in gaan zamelen. Wij vinden het belangrijk dat zij weten wat de gedachte achter Dar!n is en hoe het afvalscheidingsproces in zijn werk gaat. Door uw medewerkers in te lichten over het nieuwe systeem, creëren wij bewustwording over het belang van gescheiden afvalinzameling en vergroten wij het positieve effect van het inzamelsysteem.  Er staan diverse communicatiemiddelen ter beschikking om het gedrag van de gebruikers te stimuleren.

Wat zijn de levertijden?

U ontvangt altijd binnen 10 werkdagen de modules en/of dozen.